Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rulada s suhimi slivami

Svinjska pečenka s suhimi slivami s kopico koristnih recept nasvetov iz kolekcije ŠmeksiŽmah...


Pečenka v obliki rulade s suhimi slivami in polnozrnato gorčico je popolna ideja za praznično obloženo mizo.

#ŠmeksiŽmah Pigi v sadni družbi 🐖🐷🐽

recept rulada
Predzadnja letošnja objava se uvršča v rubriko ➧Šmeksi Žmah, ki sem jo ustvaril v začetku novembra. V omenjeni rubriki objavljam recepte s katerimi med drugim razvajam goste... 👌😋 In če slučajno v dveh mesecih še niste zasledili, da ob receptih v omenjeni rubriki ne zapisujem točnih količin. Naj bo to opomnik! 😂 Recepte sestavljam po trenutnem navdihu in v večini primerov končna verzija nastane med pripravo... 👍😉 V arhiv gre torej le fotografija. Hkrati z recepti iz omenjene rubrike želim spodbuditi vašo kulinarično domišljijo, ki je po mojem mnenju v kulinariki zelo dobrodošla. Vsekakor, ob vsem naštetem in vašem dodatku dopuščam veliko možnost, da bo vaš končni rezultat celo veliko okusnejši...👌😋😋😋

recepti mesna rulada
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 45 minut  ALERGENI gorčična semena

kos svinjskega laks kareja
polnozrnata gorčica
suhe slive brez koščic
oljčno olje

ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, česen granulat
...

1. Kos svinjskega kareja razrežemo, da dobimo osnovo za rulado. Meso potolčemo in začinimo (sol, poper, česen).
DELOVNI NAMIG Razrez kareja: po sredini naredite rez približno centimeter od spodnjega dela. Nato na koncu zareze levo in desno naredite vzporedna reza s spodnjim delom približno centimeter in pol. Naslednja reza levo in desno sledita na kocu drugega reza. Postopek nadaljujete toliko časa, da dobite kos v obliki za zavijanje rulade. 
Meso: Najenostavnejši kos za pripravo rulade je svinjski laks kare. Ob pripravi rulade iz omenjenega mesa je potrebno servirati omako, saj je meso "suho". Za vse tiste, ki se izogibate maščobe je kare dobra rešitev. Za ljubitelje bolj sočnega rezultata priporočam uporabo vratovine, rebrc brez kosti ali svinjske krače s kožo. Kako se lotiti priprave s svinjsko kračo si lahko recept ogledate TUKAJ

2. Potolčen in začinjen kos mesa premažemo s polnozrnato gorčico in obložimo s suhimi slivami brez koščic. Zavijemo v rulado. Kos ALU folijem premažemo z oljčnim oljem in v njo zavijemo mesno rulado.
DELOVNI NAMIG Mesno rulado lahko oblikujete in povežete tudi z vrvico.

3. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 45 minut. 
DELOVNI NAMIG Pečeno rulado pustite nekaj minut počivati v foliji. Nato odstranite folijo in narežete na kose.

recepti priloge

SERVIRNI NAMIG Ob ruladi priporočam nežno omako (naravna omaka). Pripravite jo iz soka, ki nastal med peko. Lahko pripravite tudi gorčično omako ali omako iz terana. Omenjeni omaki sta "agresivni" in lahko zelo hitro prevladata nad okusom mesa s suhimi slivami. Zato naj bosta nežnih okusov oz. pozorno pri dodajanju osnove - gorčice ali terana. Kot prilogo lahko servirate popečeno rumeno polento s parmezanom. V vodi z dodatkom soli in masla skuhate polento. Na koncu umešate nariban parmezan. Pravokotni model za potico oplaknete z vodo. Nato vanj stresete polento in po potrebi poravnate. Ko se polenta ohladi in strdi jo stresete na desko. Narežete kose in popečete na oljčnem olju. Lahko pripravite tudi njoke, ki s svojim nevtralno nežnim okusom povežejo nadevan kos mesa in omako. Receptura ➧TUKAJ.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo