Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zapečena zelenjavna nabodala

PREPROSTO, HITRO IN OKUSNO: tudi zelenjavno kosilo ali večerja zna biti presenetljivo okusno...


Malo lažji recept za začetek leta!

#ŠmeksiŽmah Tahitri vegi piki


Kljub temu, da v recept vključil bešamel ga uvrščam med bolj zdrave recepte, ki jih priporočam za januar v katerem, vsaj tam do ene dvajsetega večina nas pazi na prehrano... 😁😉😋👌 Recept uvrščam še v kolekcijo Šmeksi Žmah, v kateri ne zapisujem točnih količin razen kjer ni potrebno. Ob receptih tega tipa sem prepričan, da lahko ob njih trenirate svojo kulinarično domišljijo, dodajate svoj okus, svoje ideje... 💭😉 A rezultat je absolutno lahko okusnejši od mojega...

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 15 minut  ALERGENI laktoza, gluten, jajca

rezine jajčevca
rezine paradižnika
šampinjoni
listi bazilike
sir čedar v lističih
jajca
oljčno olje

PRELIV
200 ml mleka
3 žlice masla
zvrhana žlica moke, tip 400

ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček

DEKORACIJA
tanke rezine rdečega zelja, grobo zrezan peteršilj
...




1. Zelenjavo očistimo. Jajčevec in paradižnik narežemo na kolobarje širine en centimeter. Kolobarje jajčevca začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z oljčnim oljem. Kolobarje na obeh straneh popečemo na vroči ponvi.
DELOVNI NAMIG Kako do okusnega jajčevca? Jajčevec zaradi svoje strukture med peko potrebuje nekoliko več maščobe. Za polnejši okus je torej potrebno nekoliko več maščobe. Vsekakor je potrebno jajčevec tudi dobro popeči na obeh straneh, da postane mehek in dobi zlato rjavo skorjo. S tem se boste izognili tudi trpko grenkega okusa, ki pride zelo do izraza če ni dovolj termično obdelan.

2. V kozici raztopimo maslo. Dodamo moko, zalijemo s hladnim mlekom in premešamo. Ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa (približno 3 minute), da dobimo kremno zmes. Kozico odstavimo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
DELOVNI NAMIG Če je kuhan bešamel pregost in se z njim ne da prelivati, vanj vmešajte nekoliko mleka.

3. Na pekač položimo kos papirja za peko. Kos popečenega jajčevca položimo na pekač. Nanj nato položimo kos paradižnika, dva lista bazilike in kos sira. Postopek ponovimo. Na vrh položimo en šampinjon. V sredino zapičimo zobotrebec. Postopek sestavljanja ponavljamo, da porabimo pripravljena živila.
DELOVNI NAMIG Po osebi zadostujejo tri nabodala.


4. Nabodala prelijemo s po eno žlico bešamela. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 8 - 10 minut, da se naredi zlato rjava skorjica.

SERVIRNI NAMIG Na krožniku naredimo posteljico iz tankih rezin rdečega zelja. Na njo postavimo tri nabodala. Priložimo ocvrto jajce in potrosimo z grobo zrezanim peteršiljem.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo