Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Prihaja pravljična sezona!

Na Pogačarjevem trgu se bo sedma sezona te okusne in uspešne kulinarične pravljice pričela 22. marca, kar pet okusnih poglavij pa bo Odprta kuhna letos pisala tudi drugod po Sloveniji. Poleg Celja, Ptuja, Kopra in Nove Gorice bodo letos na svoj račun prišli tudi gurmani na Dolenjskem, saj Odprta kuhna na seznam gostovanj dodaja Novo mesto...
0


Predpremiera sedme sezone že 16. marca v Križankah, začetek sezone pa 22. marca na Pogačarjevem trgu.

Letos bo Odprta kuhna gostovala tudi v Novem mestu.

Prvi pomladni petek v Ljubljani je zdaj že tradicionalno posebej slasten dan, saj v prestolnici najlepši letni čas pozdravimo na najboljši možen način – na otvoritvi Odprte kuhne, najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Na Pogačarjevem trgu se bo sedma sezona te okusne in uspešne kulinarične pravljice pričela 22. marca, kar pet okusnih poglavij pa bo Odprta kuhna letos pisala tudi drugod po Sloveniji. Poleg Celja, Ptuja, Kopra in Nove Gorice bodo letos na svoj račun prišli tudi gurmani na Dolenjskem, saj Odprta kuhna na seznam gostovanj dodaja Novo mesto.



V Ljubljani bodo tudi letos kuharski mojstri na Pogačarjevem trgu vsak sončni petek od 10. ure dalje na približno petdesetih stojnicah pekli, pražili, soparili in cvrli eksotične zvitke, mehke štrukeljce, krepke klobase, pristne žlikrofe in pikantne rezance; tu bodo popolno zapečeni stejki in hrustljavi odojek in kot puterček mehka rebrca in omamno dišeča jetrca ter sveže školjke, ribice in kalamari; pa tradicionalne filane paprike s pire krompirjem in trendi riževe sklede, pa seveda veganske pite in juhice, da šmorna, potic, sladoleda, pisanih makronov in cele vrste drugih slaščic niti ne omenjamo. Vse skupaj bodo spremljali iskrivi mehurčki penine, debate se bodo razvile ob bogatih aromah slovenskega in tujega kraft piva, »živijo vikend« bodo cingljali kozarci z belimi, rdečimi, rose in oranžnimi vini, druženja ob vrhunskih džinih pa se bodo prevesila v nepozabne ljubljanske poletne noči.

V zraku je posebna energija

Svoje dobrote bo Odprta kuhna po otvoritvi v Ljubljani 22. marca predstavila tudi drugod po Sloveniji. Prvo bo na vrsti Celje, kjer bo otvoritev sezone kulinaričnih dogodivščin na sporedu 30. marca, v Novem mestu bo Odprta kuhna prvič gostovala 13. aprila, na Ptuju 20. aprila, v Novi Gorici 24. aprila in v Kopru 15. junija.
»Res nas čaka pravljična sedma sezona, toliko novih ponudnikov se nam je pridružilo, pa nova lokacija v Novem mestu, česar smo še posebno veseli! V zraku je tudi prav posebna energija, saj se na kulinaričnem področju v Sloveniji dogajajo res imenitne stvari. Samo v zadnjih nekaj mesecih smo, denimo, postali Evropska gastronomska regija 2021, BBC pa je Ljubljano  umestil na 3. mesto seznama top desetih »foodie« destinacij letošnjega leta. Dobili smo  tudi slovensko izdajo enega od treh najpomembnejših kulinaričnih vodnikov na svetu Gault&Millau, ki je Odprto kuhno imenoval za Najboljši pop 2019, bralci britanskega časopisa The Guardian so nas uvrstili med deset najzanimivejših lokacij s ponudbo ulične hrane na svetu, med deset najboljših ljubljanskih znamenitosti pa so Odprto kuhno umestili tudi pri National Geographic. Biti del in aktiven člen tega pestrega dogajanja je čudovita izkušnja,« je ob pripravah na začetek sedme sezone povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Predpremiera v Križankah


Poleg novih ponudnikov in dodatne lokacije je letošnja novost tudi predpremiera Odprte kuhne v čudovitem preddverju Križank in na Trgu francoske revolucije, s katero se bo 16. marca pričel večdnevni dogodek European Food Summit.
»Kot največji dogodek na področju ulične hrane pri nas smo se z Odprto kuhno z veseljem pridružili tej pobudi, saj si z organizatorji delimo vizijo Slovenije kot svetovno priznane kulinarične destinacije. Zato bomo na predpremieri Odprte kuhne, ki bo potekala od 12. do 21. ure, obiskovalcem predstavili izključno slovensko kulinarično ponudbo, za katero smo prepričani, da je izjemna. Sestavljena bo iz raznolike mešanice tradicionalnih slovenskih jedi ter sodobnih interpretacij mladih in kreativnih slovenskih kuharskih mojstrov,« je ob tem poudarila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo