Trgana svinjina v štručki



Sočno z azijskim priokusom!

#ŠmeksiŽmah B-B TRGANČEK

recepti za okusen burger

Rubriko ŠmeksiŽmah dopolnjuje z novo recepturo, ki je hkrati tudi del kolekcije ➥B-BURGER. 👌😋😉

Burger je še vedno "TRENDY" in meni popolnoma logična posledica, da ga uvrstim večkrat na jedilnik. Ob redno osveženi ponudbi se na jedilniku torej znajde tudi burger. Z vsakim novim v ponudbi hrčki dodatno "zakurbljajo" 💬😉👍 in se potrudijo, da konča na mizi sveža kombinacija. In nič drugače ni bilo tudi pri enem od zadnjih... 😄😋😉

azijska kuhinja

Svinjsko meso se zelo redko uporablja kot mesna osnova pri burgerju. Vsekakor je eden od razlogov pri ponudnikih nepriljubljenost oz. odpor strank pri omenjenem mesu. V minus se šteje tudi stopnja maščobe v mesu, ki se je zakoreninila tudi kot stereotip... 😏 Ob izbiri dela mesa kralja živali 😊😊 se načrtno odločil, da uporabim svinjski laks kare (po domače oz. beri hrbet brez kosti alias kotleti) 👍😂. Izbrani del pujseka je po naravi pust in ob nepozorni pripravi je rezultat lahko zelo pust. Za tak rezultat pa jaz uporabljam besedo "ŽAGANJE"...
Spodnja receptura omogoča popol, sočen in okusen mesni nadev. Je pa tudi res, da je lahko rezultat še okusnejši in še bolj sočen. Kare nadomestite z vratovino ali rebrcami. Omenjene dele svinjine lahko tudi kombinirate. Posledično se pri spodnji recepturi spremeni le čas peke za 30 minut.

PS Aja, pa še to. 😜Meso je najenostavneje pripraviti če imate možnost pečice, ki omogoča peko s paro. Sam, saj to ni problem gre tudi brez nje... 👍

recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE MESNEGA NADEVA  90 minut   ALERGENI laktoza, gluten, jajca, sezamova semena, soja oreščki

MESNI NADEV
500 g svinjskega laks kareja
2 žlici mlete rdeče paprike
polovica žlice soli
žlica kristalnega sladkorja
žlica česna granulat
100 ml temne sojine omake
janeževa zvezda
ščep cimeta
par klinčkov

SOLATNI NADEV
1/4 glave kitajskega zelja
1/4 solatne kumare
eno korenje
sok ene limone
oljčno olje
ščep soli
ščep kajenskega popra

OSTALI DODATKI
rdeče zelje
parmezan
listi mete
sezam
mlečne štručke za burger
lešniki
.
1. Meso narežemo na srednje velike kose. V skledo stresemo papriko, sladkor, sol in česen. Premešamo. Kose mesa dobro povaljamo v mešanici in jih zložimo v pekač. Prilijemo 50 ml vode. Pekač pokrijemo s pokrovom ali dobro pokrijemo z ALU folijo. 

2. Pekač postavimo v ogreto pečico na 160 stopinj za 60 minut.

3. Pečene kose mesa preložimo v kozico. Dodamo janeževo zvezdo, cimet in klinčke. Prelijemo s sojino omako. Dolijemo toliko vode, da je meso prekrito. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije, pokrijemo in kuhamo 30 minut.

4. Meso poberemo iz kozice in pustimo, da se ohladi. Omako precedimo. Meso z roko zdrobimo.

SOLATKA Kitajsko zelje narežemo na tanko. Dodamo grobo naribano korenje in tanke lističe solatne kumare. Začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom in oljčnim oljem. Premešamo.
LEŠNIKI Pest lešnikov stresemo v skledo. Dodamo dva dobra ščepa soli in dva kristalnega sladkorja. Prilijemo 50 ml vode in premešamo. Stresemo v pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 210 stopinj za 10 minut. Nato lešnike ohladimo in stremo.
SEZAM Sezam stresemo na vročo ponev in na hitro prepražimo, da bobi zlato rjavo barvo.

5. Trgano meso stresemo v ponev. Prelijemo z nekaj omake in pokuhamo, da se segreje. 

SERVIRNI NAMIG Štručko prerežete na pol in na hitro popečete. Spodnji del obložite s tankimi rezinami rdečega zelja. Nanj položite slabo odcejeno meso. Obložite s solatko in potrosite z grobo zrezanimi listi mete, naribanim parmezanom, lešniki in sezamom. Pokrijete z zgornjim delom štručke.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018