Mehiška omleta z avokadom



Zajtrk, kosilo ali večerja?

Kdaj vaš izbor, a če je za kosilo ali večerjo naj bo poleg še skleda listnate solate.


Mnenja so različna, a po mojem je sočna in zelo okusna jed primerna za vse tri glavne dnevne obroke. Pri nas bilo za kosilo s skledo mešane listnate solate. 

In še kar se tiče nadeva!? V obdobju #ostanidoma #ostanizdrav #koronavirus nas gre vsaj večina redkeje v trgovino kot ponavadi. Potrebno je tudi preudarno uporabljati hrano, da je ne zavržemo. Jaz nadev sestavil na podlagi sestavin v hladilniku. Vsak od nas polni hladilnik po svojem okusu in tako lahko pripravite tudi nadev. Dobrodošla kulinarična domišljija!😉😋👍👌

KVIK VIDEO POSTOPEK PRIPRAVE⏬

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

TORTILJA
AVOKADO
JAJCE
SIR
PARADIŽNIK
KUMARA
PAPRIKA
MLEKO
LIMONIN SOK
SOL
KAJENSKI POPER
OLJČNO OLJE
kos - premer 25 cm
polovica
3 kom
50 g
pol manjšega
širšo rezino
četrtina
20 ml
⅓ limone
po okusu
po okusu
10 ml




POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
po osebi

ČAS PEKE 
3 do 4 minute
...





ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza, jajca
PEDPRIPRAVA

1. Jajca z mlekom in ščepom soli razžvrkljamo.

2. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na kocke. Pokapamo z limoninim sokom.

3. Zelenjavo (paprika, kumara, paradižnik) operemo, očistimo in narežemo na kocke.

4. Sir naribamo.
PRIPRAVA

5. Ponev segrejemo na srednjem dovodu toplotne energije. Pokapamo z oljčnim oljem in vlijemo jajčno zmes.

6. Ko jajčna zmes na pol zakrkne na njo položimo tortiljo in z dlanjo nežno pritisnemo. Na robu se nabere nekoliko jajčne zmesi. Ko zakrkne, obrnemo.
Potrosimo z avokadom, zelenjavo in sirom. Nato stresemo na kos papirja za peko in zavijemo. 

7. Zavitek položimo na servirni krožnik. Priložimo omako po lastnem izboru.


Objava komentarja

0 Komentarji