Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučna pogača

DOMAČE JE LE DOMAČE: Trenutno obdobje #OSTANIDOMA #OSTANIZDRAV #KORONAVIRUS je idealna priložnost, da pripravite v domači kuhinji svojo verzijo kruha. V večini je priprava domačega kruha zelo enostavna. Za nekatere porabite nekoliko več časa...
0


Preprosta priprava kruhovega peciva!

Bučna pogača je še en zelo okusen in hkrati preprost recept iz sklopa DOMAČI KRUH


Res, da se je veliko enostavneje sprehoditi do trgovskega centra ali do najbližje pekarne ter v nakupovalno košarico položiti kruh ali pecivo iz kvašenega testa. Vendar je hkrati, po mojem prepričanju  v prednosti dejstvo DOMAČE JE LE DOMAČE saj poznamo sestavine, ki jih uporabimo.

Trenutno obdobje #OSTANIDOMA #OSTANIZDRAV #KORONAVIRUS je idealna priložnost, da pripravite v domači kuhinji svojo verzijo kruha. V večini je priprava domačega kruha zelo enostavna. Za nekatere porabite nekoliko več časa, zamažete kopico posode in delovno površino, moka leti na okoli, sledi čiščenje, kar pa je marsikateremu že groza... Vsaj meni! 😂😀😁 Namreč v poslovnem okolju znam biti "pacek" 😂😂😂😂in posledično zahteva veliko čiščenja... Tako, da se v domačem zavetju trudim, da si čim bolj olajšam delo ter da na koncu ni toliko čiščenja...👍 Skratka za spodnji recept potrebujete le večjo skledo, ponev, metlico za mešanje in merico za tekočino. Kar pa ni panike pomiti, ane... 😉😊😅

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

AJDOVA MOKA
OSTRA MOKA
SUHI KVAS
PRAŽENA IN MLETA BUČNA SEMENA
SOL
KAJENSKI POPER
OLJE
KISLA SMETANA
MLAČNA VODA
MASLO
250 g
250 g
14 g (2 zavitka)
100 g + posip
čajna žlica
ščep
50 ml
3 zvrhane žlice
500 ml
premaz




POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
880 g hlebček premera 28 cm

ČAS PEKE
50 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza
1. V večjo skledo stresemo ajdovo in ostro moko ter mleta in pražena bučna semena. Dodamo suhi kvas, začinimo (sol, kajenski poper) in premešamo.
DELOVNI NAMIG Bučna semena lahko zamenjate s sončničnimi semeni, sezamom, mandlji, orehi, lešniki, pinjolami... ali pa enostavno izpustite. Če dodatek izpustite bo testo nekoliko bolj "mokro" zato podaljšajte čas peke za 5 minut.

2. Suhi del za pripravo pogače prelijemo z vodo in oljem. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi 2 ure.
3. Ponev premera 28 centimetrov premažemo z maslom in potrosimo z mletimi bučnimi semeni. Testo ulijemo v ponev in potrosimo z mletimi bučnimi semeni.

4. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 50 minut. Pečeno pogačo stresemo iz pekača, položimo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo