Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Skutine kroglice

SOČNO IN OSVEŽUJOČE ZA POLETNE DNI: po testiranju okusa dobro ohlajenih skutinih kroglic bilo takoj odločeno to gre v objavo...
0


Sočno pecivo v obliki kroglic!

Pecivo zahteva nekoliko več časa za pripravo, a sočen okus bo vse poplačal!


Predvsem ko se odločim za pripravo in sestavljanje novega sladkega recepta si vse skiciram in zapišem. Velikokrat se zgodi, da se teorija ne ujame s prakso, potrebne ponovitve... Velikokrat se je že zgodilo, da je okus tako kot si začrtal, a izgled ni to kar je bilo v planu. Sredi priprave recepta, na podlagi ugotovitev, spremenim pot ustvarjanja do končnega izgleda.

In ravno sredi priprave spodnjega recepta ugotovil, da bo potreben končni cilj prilagoditi. Okus se popolnoma izšel po planu, a končni "look" dobil popolnoma drugačno obliko od začrtane. 
Kar lepo število receptov ni našlo svojega prostora na blogu. Namreč če okus meni osebno ne sede, kljub večim poskusom, gre zapisek v pozabo, a fotografije v arhiv "NE GRE SKOZ". 😂😁😃 Skratka po testiranju okusa dobro ohlajenih skutinih kroglic bilo takoj odločeno to gre v objavo!

PS Pri sestavljanju svežih receptov se en del nanaša tudi na obstojnost in obnašanje strukture skozi čas shranjevanja. Nekatere kroglice so v zaprti posodi za shranjevanje v hladilniku zdržale pet dni. Četrti dan nisem zaznal še sprememb, a peti dan so se mi zdele že nekoliko suhe in izgubile svežino.
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

OSNOVA
JAJCA
MLEKO
MASLO
SKUTA
OSTRA MOKA
KORUZNI  JEDILNI ŠKROB
MLETI SLADKOR

ZA DOKONČANJE...
KREMNI SIR MASKARPONE
BUČNA SEMENA (pražena in mleta)

5 kom
200 ml
120 g
500 g
160 g
60 g
220 g


250 g
120 g

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
25 kroglic

ČAS PEKE
35 minut + 35 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
srednje

ALERGENI
jajca, laktoza, gluten
1. V kozico nalijemo mleko. Dodamo maslo in skuto. Na ognju ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se maslo stopi, se sestavine povežejo in dobimo kremo zmes. Na pol ohladimo. Zmes med segrevanjem ne sme zavreti.

2. Jajca z mletim sladkorjem stepemo v penasto zmes.

3. Pekač premažemo z maslom in dno ter stranice obložimo s papirjem za peko.
DELOVNI NAMIG Za pripravo recepta potrebujete dva pekača z višjim robom. En pekač mora biti večji po obsegu od drugega. Najbolj primeren pekač za biskvitno zmes je okrogel premera 30 centimetrov. Seveda lahko uporabite tudi pravokotnega, kvadratnega... Primeren je tudi večji pekač s pokrovom za kuhanje pudinga.
4. V skutino zmes gladko umešamo moko in jedilni koruzni škrob. Nato umešamo še stepena jajca. Biskvitno zmes stresemo (sega naj največ do ⅔) v pekač. Nato pekač z biskvitno maso položimo v drugi pekač z večjim obsegom. Položimo v ogreto pečico na 145 stopinj. V večji pekač nalijemo vrelo vodo, ki naj sega v višino do ⅔ manjšega pekača. Zapremo pečico.

5. Pečemo 35 minut. Nato zvišamo temperaturo na 170 stopinj in pečemo še 35 minut. Pekača previdno vzamemo iz pečice in pazimo, da se ne opečemo. Skutin biskvit stresemo iz pekača in ohladimo.

6. Ohlajen biskvit zdrobimo, dodamo maskarpone in dobro premešamo. Oblikujemo kroglice velikosti žogice za namizni tenis. Nato jih povaljamo v praženih in mletih bučnih semenih ter shranimo v hladilnik, da se dobro ohladijo.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo