Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Klasična nemška skutina torta

SKUTINA TORTA: okus za vse dni v letu...

 Osvežujoči okusi za vse letne čase!

Priprava zahteva malček več časa, a se splača.

Torte, ki imajo kot osnovo skuto, so zelo priljubljene po celem svetu. Dobro ohlajena ponuja svežino, ki je primerna za serviranje skozi celo leto. V času sezone jagod, borovnic in malin lahko ob kosu torte dodate izbrani sadež, kepico kremnega vanilijevega sladoleda in stepeno sladko smetano. A v jesensko zimskem obdobju oblijete s sadno omako.
Osnovna sadna omaka za eno torto. Po izboru 300 g zamrznjenega sadja (maline, borovnice ali jagode) stresete v kozico, dodate 3 žlice sladkorja in kuhate toliko časa, da se sadje raztopi. Kuhano sadje s sladkorjem odstavite, s paličnim mešalnikom zmeljete v gladko zmes in postavite nazaj na štedilnik. Ko zavre, prilijete razmešan koruzni škrob (zvrhana čajna žlica) v nekaj žlicah hladne vode in ob stalnem mešanju kuhate 2 minute. Odstavite in dobro ohladite. Kuhano omako imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo