Osvežujoči okusi za vse letne čase!
Priprava zahteva malček več časa, a se splača.
Torte, ki imajo kot osnovo skuto, so zelo priljubljene po celem svetu. Dobro ohlajena ponuja svežino, ki je primerna za serviranje skozi celo leto. V času sezone jagod, borovnic in malin lahko ob kosu torte dodate izbrani sadež, kepico kremnega vanilijevega sladoleda in stepeno sladko smetano. A v jesensko zimskem obdobju oblijete s sadno omako.
Osnovna sadna omaka za eno torto. Po izboru 300 g zamrznjenega sadja (maline, borovnice ali jagode) stresete v kozico, dodate 3 žlice sladkorja in kuhate toliko časa, da se sadje raztopi. Kuhano sadje s sladkorjem odstavite, s paličnim mešalnikom zmeljete v gladko zmes in postavite nazaj na štedilnik. Ko zavre, prilijete razmešan koruzni škrob (zvrhana čajna žlica) v nekaj žlicah hladne vode in ob stalnem mešanju kuhate 2 minute. Odstavite in dobro ohladite. Kuhano omako imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni.
Ni komentarjev
Objavite komentar