Sočen piščančji file s hitro omako, ki združi sladkobo medu in ostrino gorčice. Kuskus pa je pripravljen, še preden rečeš “vse je že skuhano”.
Sestavine
-
2 piščančja fileja
-
1 žlica gorčice
1 žlica polnozrnate gorčice
-
1 žlica medu
1 žlica belega vina
ščep muškatnega oreščka
-
1 strok česna
-
1 skodelica kuskusa
-
sol, poper - po okusu
olje
Postopek
-
Piščančja prsa natri s soljo, poprom in sesekljanim česnom, popeci v pokriti ponvi na vsaki strani 8 minut. Prelij z medeno-gorčično mešanico (gorčici, med, vino, 60 ml vode). Pokuhaj.
-
Kuskus prelij z vročo vodo kateri si dodal ščep soli in žlico olivnega olja, pokrij, po 5 min razrahljaj.
-
Postrezi skupaj, polij z omako iz ponve.
Dodaj limonin sok za več svežine ali vejico svežega timijana v omako.
Ni komentarjev
Objavite komentar