Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec na hitro z gorčično medeno omako in kuskusom

Sočen piščanec z medeno gorčično omako in hitro pripravljenim kuskusom. Idealna rešitev za torek.
0
Piščančji file z medeno-gorčično omako in kuskusom – lahka in hitra jed

Sočen piščančji file s hitro omako, ki združi sladkobo medu in ostrino gorčice. Kuskus pa je pripravljen, še preden rečeš “vse je že skuhano”.

Sestavine

  • 2 piščančja fileja

  • 1 žlica gorčice

  • 1 žlica polnozrnate gorčice

  • 1 žlica medu

  • 1 žlica belega vina

  • ščep muškatnega oreščka

  • 1 strok česna

  • 1 skodelica kuskusa

  • sol, poper - po okusu 

  • olje

Postopek

  1. Piščančja prsa natri s soljo, poprom in sesekljanim česnom, popeci v pokriti ponvi na vsaki strani 8 minut. Prelij z medeno-gorčično mešanico (gorčici, med, vino, 60 ml vode). Pokuhaj.

  2. Kuskus prelij z vročo vodo kateri si dodal ščep soli in žlico olivnega olja, pokrij, po 5 min razrahljaj.

  3. Postrezi skupaj, polij z omako iz ponve.

Dodaj limonin sok za več svežine ali vejico svežega timijana v omako.

Naslov
5 x 10

+ bonus 1 x 10 = Neobjavljena zbirka iz moje kuhinje, zate...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo