Sreda je idealna za svež, a konkreten obrok – piščančja prsa, popečena paprika, mehko jajce in polna skleda zelenja, ki ti ne bo pustila praznega želodca. Lahko dodaš še kus kus, če ostal od torkovega kosila.
Sestavine
-
300 g piščančjih prs
1 rdeča paprika
-
2 jajci
-
2 pesti mešane listnate solate
-
1/2 kumare
par narezanih oliv
-
olivno olje
sol, poper - po okusu
balzamični kis
čili kosmiči - po okusu
Postopek
Piščančja prsa natri z začimbami, popeci v pokriti ponvi na vsaki strani 8 minut. Papriko nareži na trakove in popeci ob piščancu.
-
Jajci speci na oko.
-
Oprano in osušeno listnato solato položi na krožnik. Na krožnik dodaj rezine kumar in oliv, popečeno papriko, piščančja prsa, postrezi z jajcem na vrhu. Pokapaš z olivnim oljem in balazmičnim kisom. Dodaj še kus kus če slučajno ostal od torkovega kosila.
Za dodatno teksturo dodaj žlico popečenih oreščkov ali semenk.
Ni komentarjev
Objavite komentar