Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kremna paradižnikova juha s testeninami

Recept za kremno paradižnikovo juho s testeninami. Hitra, brezmesna in nežna jed za tople obroke čez teden. Postrežena z baziliko in sirom.
0

 

Ko si zaželiš nekaj toplega, nežnega in hitro pripravljenega – tale kremna paradižnikova juha s testeninami bo zadela v polno! Bogat okus pelatov, čebula, česen in malce smetane poskrbijo za pravo tolažilno žlico, testenine pa naredijo obrok tudi nasiten. Idealna izbira za torkovo kosilo brez mesa. 🍲

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 konzerva (400 g) pelatov 
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove ali 500 ml vode in ena jušna kocka za zelenjavno bistro juho
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlička sladkorja
  • sol, poper - po okusu
  • par vejic sveže bazilike
  • 100 g drobnih testenin školjkice
  • nariban parmezan

Postopek priprave

  1. Priprava osnove: Čebulo olupi in sesekljaj. Česen olupi in sesekljaj.
  2. Kuhanje: V loncu segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in jo praži, dokler ne postekleni. Dodaj česen in praži še minuto, da zadiši.
  3. Juha: Dodaj pelate in zelenjavno jušno osnovo. Zavri, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj 10 minut. S paličnim mešalnikom zmiksaj do gladkega.
  4. Zaključek: Dodaj smetano za kuhanje, sladkor, sol, poper in drobno zrezano baziliko. Dobro premešaj in kuhaj še 5 minut na zmernem ognju.
  5. Testenine: Medtem ko se juha kuha, skuhaj testenine po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedi in dodaj v juho.
  6. Serviranje: Postrezi v globokih krožnikih, po želji posuj s parmezanom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo