Sreda je pravi trenutek za tolažilno skledo enolončnice, ki te ne obremeni. Minestrone v poletni različici je lažji, a še vedno hranljiv – s paradižnikom, fižolom, testeninami in poletno zelenjavo. Idealna je tudi za porabo tistega, kar ti ostane v hladilniku. Še boljša postane, če jo pogreješ zvečer ali naslednji dan.
Orzo so majhne testenine v obliki riževih zrn, ki jih pogosto zamenjujejo za riž – vendar gre v resnici za testeninsko testo (iz pšeničnega zdroba).
Sestavine
-
½ čebule
-
1 strok česna
-
1 korenček
-
1 steblo stebelne zelene
-
1 paradižnik
-
400 ml zelenjavne osnove ali 400 ml vode + zelenjavna jušna kocka
-
1 pločevinka belega fižola
-
60 g orzo testenin
-
1 žlička suhega origana
-
sol, poper - po okusu
oljčno olje
-
svež peteršilj
Postopek
Na olju popraži (4 minute) čebulo, česen, korenček in zeleno. Dodaj narezan paradižnik in jušno osnovo, zavri. Vmešaj testenine in fižol in kuhaj 9 minut. Začini in posuj s svežimi peteršiljem.
Če nekaj zelenjave zmiksaš in vmešaš nazaj, dobiš naravno kremasto teksturo – brez moke ali smetane.

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar