Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Poletna minestrone s fižolom in orzom

Poletna minestrone z orzom in belim fižolom je lahka, nasitna in hitro pripravljena juha, idealna za sveže kosilo v eni ponvi.
0
Skleda poletne minestrone z rdečo jušno osnovo, orzo testeninami, belim fižolom, korenjem, zeleno in peteršiljem na svetli podlagi s srebrno žlico.

Sreda je pravi trenutek za tolažilno skledo enolončnice, ki te ne obremeni. Minestrone v poletni različici je lažji, a še vedno hranljiv – s paradižnikom, fižolom, testeninami in poletno zelenjavo. Idealna je tudi za porabo tistega, kar ti ostane v hladilniku. Še boljša postane, če jo pogreješ zvečer ali naslednji dan.

Orzo so majhne testenine v obliki riževih zrn, ki jih pogosto zamenjujejo za riž – vendar gre v resnici za testeninsko testo (iz pšeničnega zdroba).

Sestavine

  • ½ čebule

  • 1 strok česna

  • 1 korenček

  • 1 steblo stebelne zelene

  • 1 paradižnik

  • 400 ml zelenjavne osnove ali 400 ml vode  + zelenjavna jušna kocka

  • 1 pločevinka belega fižola

  • 60 g orzo testenin

  • 1 žlička suhega origana

  • sol, poper - po okusu 

  • oljčno olje

  • svež peteršilj

Postopek
Na olju popraži (4 minute) čebulo, česen, korenček in zeleno. Dodaj narezan paradižnik in jušno osnovo, zavri. Vmešaj testenine in fižol in kuhaj 9 minut. Začini in posuj s svežimi peteršiljem.

Če nekaj zelenjave zmiksaš in vmešaš nazaj, dobiš naravno kremasto teksturo – brez moke ali smetane.

Ocena
POGLEJ PREDNO GREŠ NA MORSKI POTEP V IZOLO!

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo