Sreda je pravi trenutek za tolažilno skledo enolončnice, ki te ne obremeni. Minestrone v poletni različici je lažji, a še vedno hranljiv – s paradižnikom, fižolom, testeninami in poletno zelenjavo. Idealna je tudi za porabo tistega, kar ti ostane v hladilniku. Še boljša postane, če jo pogreješ zvečer ali naslednji dan.
Orzo so majhne testenine v obliki riževih zrn, ki jih pogosto zamenjujejo za riž – vendar gre v resnici za testeninsko testo (iz pšeničnega zdroba).
Sestavine
- 
½ čebule 
- 
1 strok česna 
- 
1 korenček 
- 
1 steblo stebelne zelene 
- 
1 paradižnik 
- 
400 ml zelenjavne osnove ali 400 ml vode + zelenjavna jušna kocka 
- 
1 pločevinka belega fižola 
- 
60 g orzo testenin 
- 
1 žlička suhega origana 
- 
sol, poper - po okusu 
- oljčno olje 
- 
svež peteršilj 
Postopek
Na olju popraži (4 minute) čebulo, česen, korenček in zeleno. Dodaj narezan paradižnik in jušno osnovo, zavri. Vmešaj testenine in fižol in kuhaj 9 minut. Začini in posuj s svežimi peteršiljem.
Če nekaj zelenjave zmiksaš in vmešaš nazaj, dobiš naravno kremasto teksturo – brez moke ali smetane.
 
  
  Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐 
 
 

 
    
   
   
 
 
 
 
 Objave
Objave
 
 
Ni komentarjev
Objavite komentar