Ko si ne moreš izbrati med italijansko tolažilno klasiko in korejskim udarcem v brbončice… jih združiš. Kimchi testenine so pravi primer fusion kuhinje, ki deluje. Malo ognja, malo kremnosti, veliko karakterja. In ja – čeprav zveni nenavadno, boš krožnik poližal do konca.
Sestavine (za 2 osebi)
-
180 g špagetov
-
100 g dobro odcejenega kimchija (lahko ga pripraviš kar doma na zelo enostaven način RECEPT)
-
1 žlica kimchi soka (če ga imaš)
-
1 manjša šalotka (drobno nasekljana)
-
1 strok česna (drobno nasekljan)
-
1 žlica masla
-
100 ml sladke smetane
-
1 jajce
-
2 žlici naribanega parmezana
-
sol, poper po okusu
-
mlada čebula in sezam za posip
Postopek
-
Skuhaj testenine
V slani vodi skuhaj testenine do “al dente”. Prihrani si pol lončka (150 ml) škrobne vode od kuhanja. -
Praženje kimchija
Na ponvi segrej maslo, dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Nato dodaj česen in kimchi ter praži še 3 minute, da se vse lepo poveže in odišavi. -
Krema s karakterjem
Dodaj sladko smetano in žlico kimchi soka (če ga imaš). Pusti, da vse skupaj nežno vre 2 minuti. Po okusu dodaj ščepec soli in poper. -
Združitev z rezanci
Odcejene testenine dodaj v omako in premešaj. Če je pregosto, dodaj žlico ali dve škrobne vode. Na koncu vmešaj nariban parmezan. -
Jajce
Za bolj kremno teksturo, po koncu kuhanja vmešaj eno razžvrkljano jajce, kot pri karabonari. -
Postrezi s stilom
Potresi z mlado čebulo, sezamom in po želji še dodatnim parmezanom ali čilijem. In postrezi takoj – ta jed čaka nikogar.
Kimchi mora biti dobro odcejen – drugače bo jed preveč vodena. Če ti zmanjkuje časa, lahko uporabiš tudi kokosovo mleko namesto smetane za vegansko verzijo. In če imaš radi še bolj funky, vmešaj žličko gochujanga (korejske čili paste).

Če bi mi kdo pred 20 leti rekel, da bom v trgovskem centru izbiral med tremi vrstami miso paste
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar