Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Petkova nostalgija: pohani cvetačni ocvrtki, ki dokazujejo, da ni treba mesa za hrustljav užitek

Najbolj klikana petkova jed: pohani cvetačni ocvrtki s krompirjem. Hrustljavo, domače in pripravljeno v manj kot pol ure.

Petek je uradno dan, ko si želimo nekaj, kar je malo “za dušo”, malo hrustljavo, pa vseeno hitro.
In očitno vas je najbolj prepričala ta klasika v novi preobleki – pohana cvetača s krompirjem.
Zlato zapečena, zunaj hrustljava, znotraj mehka in postrežena s pečenim krompirjem in hladno jogurtovo omako… to je tista kombinacija, ki diši kot petek doma pri mami, ampak v 30 minutah.

Nasvet za pripravo: Cvetačo najprej blanširaj v rahlo soljeni vodi, da bo ostala prijetno mehka. Drobtine lahko zmešaš s sezamovimi semeni za dodaten okus in hrustljavost.
Predlog za prilogo: Zraven vedno postrežem preprosto zeliščno omako na osnovi grškega jogurta in svežih zelišč ter svežo listnato solato.

Sestavine (za 2 osebi)

½ glave cvetače

2 jajci

50 g drobtin

50 g moke

3 žlice olja za cvrtje

3 srednje veliki krompirji

½ žličke soli

½ žličke popra

Postopek

  1. Krompir olupi, nareži na krhlje, začini in speci v pečici na 200 °C približno 30 minut.
  2. Cvetačo razdeli na cvetke in jo blanširaj 2 minute v vreli vodi.
  3. Ohlajeno in blanširano cvetačo začini, vsak cvet pomokaj, potopi v razžvrkljano jajce in povaljaj v drobtinah.
  4. Speci v ponvi do zlato rjave barve. Postrezi s pečenim krompirjem in jogurtovo omako.
    0.0/ 5 (0)

    In jutri pride sobota – dan, ko kuhanje ni nuja, ampak veselje… no, razen če imaš goste. Ampak brez skrbi, tudi sobotna zmagovalka je rešila veliko vikend kriz.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo