Petek je uradno dan, ko si želimo nekaj, kar je malo “za dušo”, malo hrustljavo, pa vseeno hitro.
In očitno vas je najbolj prepričala ta klasika v novi preobleki – pohana cvetača s krompirjem.
Zlato zapečena, zunaj hrustljava, znotraj mehka in postrežena s pečenim krompirjem in hladno jogurtovo omako… to je tista kombinacija, ki diši kot petek doma pri mami, ampak v 30 minutah.
Nasvet za pripravo: Cvetačo najprej blanširaj v rahlo soljeni vodi, da bo ostala prijetno mehka. Drobtine lahko zmešaš s sezamovimi semeni za dodaten okus in hrustljavost.
Predlog za prilogo: Zraven vedno postrežem preprosto zeliščno omako na osnovi grškega jogurta in svežih zelišč ter svežo listnato solato.
Sestavine (za 2 osebi)
½ glave cvetače
2 jajci
50 g drobtin
50 g moke
3 žlice olja za cvrtje
3 srednje veliki krompirji
½ žličke soli
½ žličke popra
Postopek
- Krompir olupi, nareži na krhlje, začini in speci v pečici na 200 °C približno 30 minut.
- Cvetačo razdeli na cvetke in jo blanširaj 2 minute v vreli vodi.
- Ohlajeno in blanširano cvetačo začini, vsak cvet pomokaj, potopi v razžvrkljano jajce in povaljaj v drobtinah.
- Speci v ponvi do zlato rjave barve. Postrezi s pečenim krompirjem in jogurtovo omako.

Ni komentarjev
Objavite komentar