Četrtek je tisti dan, ko hladilnik izgleda malo žalostno, glava pa še bolj. In očitno nismo edini, ki takrat iščemo nekaj hitro, sveže in brez kompliciranja.
Med vsemi četrtkovimi recepti je zato največ klikov dobila ta preprosta kombinacija – tortilje s tuno, avokadom in hrustljavo zelenjavo.
Zaviješ, zložiš, poješ. Mehko, kremasto, malo citrusno in tako zelo “hvala bogu, da obstaja avokado”.
Sestavine (za 2 osebi)
2 večji tortilji
1 konzerva tune v lastnem soku (120 g)
1 avokado
50 g kremnega sira70 g zelene solate½ rumene paprike
½ limone (sok)
½ žličke soli
½ žličke popra
Postopek
- Avokado pretlači z vilicami in ga zmešaj s kremnim sirom, limoninim sokom, soljo in poprom.
- Tunino odcedi in dodaj avokadovi mešanici.
- Mešanico namaži na tortilje. Obloži s solato ter rezinami paprike in jih tesno zavij.
- Po želji lahko narežeš na manjše zvitke ali postrežeš cele.
Jutri pa petek… in petek je uradno dan za hrustljavo nostalgijo. Samo povem – ni meso, je pa zelo zlato zapečeno.
Sestavine (za 2 osebi)
2 večji tortilji
1 konzerva tune v lastnem soku (120 g)
1 avokado
50 g kremnega sira
2 večji tortilji
1 konzerva tune v lastnem soku (120 g)
1 avokado
50 g kremnega sira
70 g zelene solate
½ rumene paprike
½ limone (sok)
½ žličke soli
½ žličke popra
½ limone (sok)
½ žličke soli
½ žličke popra
Postopek
- Avokado pretlači z vilicami in ga zmešaj s kremnim sirom, limoninim sokom, soljo in poprom.
- Tunino odcedi in dodaj avokadovi mešanici.
- Mešanico namaži na tortilje. Obloži s solato ter rezinami paprike in jih tesno zavij.
- Po želji lahko narežeš na manjše zvitke ali postrežeš cele.
Jutri pa petek… in petek je uradno dan za hrustljavo nostalgijo. Samo povem – ni meso, je pa zelo zlato zapečeno.

Ni komentarjev
Objavite komentar