Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

OVČJI FILE NA KROMPIRJU

SESTAVINE ZA 2 OSEBE:


0,35 kg očiščenega ovčjeha fileja
1 čebula
1 strok česna
4 velike krompirje
2 žličke gorčice
0,10 l belega vina
začimbe (sol, poper, vegeta, rožmarin, majaton, timijan)
0,06 l olja
vejica peteršilja


PRIPRAVA :


Krompir olupimo, operemo in narežemo na čips rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo olje - dodamo krompir, čebulo, začimbe (vegeta, majaron, timijan) in pražimo cca 7 minut. Ovčji file popreje že natremo - z soljo, poprom, rožmarinom, gorčico in ga pustimo ležati v hladilniku cca 1 uro. File položimo v ponev k dušeni mešanici ter ga obračamo , da se popeče zlato rumeno z vseh strani. Nato pokrijemo in dušimo cca 15 minut, vmes pokrito ponev pretresemo, da se sestavine obračajo in premešajo. Česen narežemo na lističe in ga dodamo v ponev. Ko česen zadiši , zalijemo z vinom in dušimo še 5 min.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]