SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

MARINIRAN SVINJSKI VRAT Z BUKOVIMI OSTRIGARJI

Čas priprave: 1.10 ure
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za 4 osebe:
4 zrezke s svinjskega vratu (0.80kg)
0.50 kg bukovih ostrigarjev
1 žlica gorčice
1 žlica ajvarja
1/2 žličke rdeče paprike v prahu
česen po okusu
vejica peteršilja
sol
poper
olivno olje
timijan
rožmarin
1 kom srednje čebule



Predpriprava:
- česen in peteršilj sesekljamo
- naredimo marinado: sestavine dobro zmešamo (gorčica, ajvar, rdeča paprika, česen, peteršilj, sol, poper, timijan, rožmarin, dve žlice olivnega olja)
- zrezke s svinjskega vratu potolčemo, porežemo žilice in po obeh straneh premažemo z marinado ; pustimo počivati pol ure v hladilniku
- čebulo očistimo in sesekljamo
- gobe/bukovi ostrigarji operemo pod tekočo vodo ter jih narežemo na večje kose



Priprava:
V kozici na hitro prepražimo čebulo, dodamo svinjske zrezke z svinjskega vratu ter popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca 5 minut). Dodamo bukove ostrigarje in pokrito dušimo cca 20 minut. Med dušenjem dodamo malo vode po potrebi in večkrat premešamo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]