Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
0,30 kg moke
0,15 kg masla
0,10 kg sladkorja
2 rumenjaka
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
1/2 vrečke pecilnega praška
1 vrečka vanilij sladkorja
cca 0,15 kg marelične marmelade
Priprava:
V posodi penasto vmešamo maslo, vanilij sladkor, rumenjake in sladkor. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, limonino lupino in na hitro vmešamo v gladko maso. Testo pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku pol ure. Pekač namažemo z margarino in potrosimo s krušnimi drobtinami. Dno in stranico pekača obložimo s testom, debeline 1 centimeter in na debelo premažemo z marmelado. Drugo polovico testa razvaljamo, narežemo na tanke rezance in obložimo v obliki pajkove mreže. Pečico segrejemo na 190°C in pečemo približno 25 minut.
Uporabimo lahko tudi drug okus marmelade: jagoda, brusnica, sliva...
MARELIČNA PITA
Blaž kuha – več kot le recepti! Slovenski kulinarični blog, kjer združujem preproste in okusne recepte, kuharske nasvete ter zanimivosti iz sveta kulinarike. Raziskujem sestavine, odkrivam nove okuse, spremljam trende in iščem najboljše izbire za vsakdanjo kuhinjo. Tukaj najdeš ideje, trike in koristne informacije za vse ljubitelje dobre hrane. Sledi mi in skupaj bomo raziskovali svet okusov! #slovenskikulinaričniblog #recepti #kuhanje #nasveti #prehrana
0
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar