Čas priprave: 1.10 ure
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za 4 osebe:
4 zrezke s svinjskega vratu (0.80kg)
0.50 kg bukovih ostrigarjev
1 žlica gorčice
1 žlica ajvarja
1/2 žličke rdeče paprike v prahu
česen po okusu
vejica peteršilja
sol
poper
olivno olje
timijan
rožmarin
1 kom srednje čebule
Predpriprava:
- česen in peteršilj sesekljamo
- naredimo marinado: sestavine dobro zmešamo (gorčica, ajvar, rdeča paprika, česen, peteršilj, sol, poper, timijan, rožmarin, dve žlice olivnega olja)
- zrezke s svinjskega vratu potolčemo, porežemo žilice in po obeh straneh premažemo z marinado ; pustimo počivati pol ure v hladilniku
- čebulo očistimo in sesekljamo
- gobe/bukovi ostrigarji operemo pod tekočo vodo ter jih narežemo na večje kose
Priprava:
V kozici na hitro prepražimo čebulo, dodamo svinjske zrezke z svinjskega vratu ter popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca 5 minut). Dodamo bukove ostrigarje in pokrito dušimo cca 20 minut. Med dušenjem dodamo malo vode po potrebi in večkrat premešamo.
MARINIRAN SVINJSKI VRAT Z BUKOVIMI OSTRIGARJI
Blaž kuha – več kot le recepti! Slovenski kulinarični blog, kjer združujem preproste in okusne recepte, kuharske nasvete ter zanimivosti iz sveta kulinarike. Raziskujem sestavine, odkrivam nove okuse, spremljam trende in iščem najboljše izbire za vsakdanjo kuhinjo. Tukaj najdeš ideje, trike in koristne informacije za vse ljubitelje dobre hrane. Sledi mi in skupaj bomo raziskovali svet okusov! #slovenskikulinaričniblog #recepti #kuhanje #nasveti #prehrana
0
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar