Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 25 minut
Sestavine za 4 osebe:
0.60 kg mletega mesa
5 žlic krušnih drobtin
6 jajca
1 kom manjše čebule
česen po okusu
sol
poper
1 žlička zelenjavnega dodatke jedem (vegeta...)
majaron
timijan
olivno olje za pečenje
Predpriprava:
- 4 jajca skuhamo v trdo / približno 7 minut (vodo posolimo, da se jajce lepše olupi)
- čebulo in česen očistimo ter sesekljamo
Priprava:
Mleto meso položimo v posodo, začinimo ter dodamo 2. jajci, drobtine ter sesekljano čebulo in česen. Vse skupaj dobro pregnetemo. Kuhana jajca olupimo in prerežemo na pol. Z mase naredimo polpeto, kateri smo v sredino dali polovico v trdo kuhanega jajca. V ponvi segrejemo olivno olje na katerem spečemo Štefani polpete. Polpete pečemo na vsaki strani približno 7 minut.
ŠTEFANI POLPET
Blaž kuha – več kot le recepti! Slovenski kulinarični blog, kjer združujem preproste in okusne recepte, kuharske nasvete ter zanimivosti iz sveta kulinarike. Raziskujem sestavine, odkrivam nove okuse, spremljam trende in iščem najboljše izbire za vsakdanjo kuhinjo. Tukaj najdeš ideje, trike in koristne informacije za vse ljubitelje dobre hrane. Sledi mi in skupaj bomo raziskovali svet okusov! #slovenskikulinaričniblog #recepti #kuhanje #nasveti #prehrana
0
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar