Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Španska enolončnica

Okusna in lahka enolončnica, ki se bo prilegla med poletnimi meseci.
zahtevnost
60 minut

SESTAVINE:
100 g mesnate slanine
150 g kuhane šunke
1/2 pikantne klobase
250 g stročjega fižola
1 mala konzerva belega fižola (405 g)
1 srednje velika čebula
300 g brokolija
4 srednje velike krompirje
4 stroke česna
4 žlice olivnega olje
1 žlica mlete rdeče paprike
1 jušna kocka (koncetrat za govejo juho)
1/2 čajne žličke soli
dva ščepca tribarvnega grobo mletega popra
sveži peteršilj
en ščepec mlete kumine
dva lovorjeva lista

PREDPRIPRAVA
- slanino in šunko narežemo na tanjše rezance
- klobaso narežemo na srednje debele kolobarje
- stročjemu fižolu odstranimo konice in ga narežemo na štiri dele
- fižol splaknemo pod tekočo vodo
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- brokoli razcvetkamo in operemo
- krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in operemo
- česen in peteršilj grobo sesekljamo

PRIPRAVA
Na olivnem olju pražimo čebulo toliko časa, da oveni. Nato dodamo slanino, klobaso in šunko ter pražimo 5 minut. Praženi mešanici dodamo stročji fižol, brokoli, krompir, fižol v zrnju, česen, peteršilj ter na hito prepražimo (3 min)
Praženi mešanici prilijemo 1,25 l hladne vode, dodamo začimbe (sol, poper, lovorjev list, kumina), jušno kocko in rdečo papriko, ki smo jo zmešali z nekaj žlicami hladne vode.
Ko enolončnica zavre, na srednjem dovodu toplotne energije, kuhamo 35 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]