SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Piščančji želodčki s šampinjoni

Piščančji želodčki, ki z izbranimi dodatki nastanejo prav okusna jed.
4 osebe
50 minut
Kaj se potrebuje za okusno jed iz piščančjih želodčkov?
600 g piščančjih želodčkov
200 g šampinjonov
200 g pora
eno večjo čebulo
3 stroke česna
1 žlica sušenih koščkov ingverja
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
sol in tribarvni poper po okusu
olivno olje
Predlog za prilogo: ZELIŠČNA POLENTA
koruzni zdrob, maslo, sol, en šopek mešanih zelišč
PRIPRAVA


- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- por narežemo na tanke kolobarje, operemo v hladni vodi ter dobro odcedimo
- česen olupimo in grobo sesekljamo
- šampinjone očistimo in narežemo na srednje debele lističe

Čebulo in por stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženi mešanici dodamo piščančje želodčke in začimbe (ingver, muškatni orešček, sol in poper, česen), premešamo, pokrijemo ter dušimo 20 minut.
Nato dodamo pripravljene šampinjone, prelijemo z 200 ml vode, pokrijemo in dušimo 25 minut.
PREDLOG ZA SERVIRANJE

Okusne piščančje želodčke lahko med drugim servirate z zeliščno polento.

V kozici zavrete vodo, kateri ste dodali maslo in sol. V vrelo vodo stresete koruzni zdrob in ob stalnem mešanju kuhate 3 minute. Kuhani polenti primešate grobo sesekljana zelišča.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]