SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ajdov hlebček s semeni

Priprava okusnega domačega kruha je popolnoma enostavna, a poleg sestavin je potrebna le še dobra volja.
EN HLEBEC - premera 26 cm
100 minut
Kaj potrebujete za preprosto pripravo okusnega ajdovega hlebca?
TESTO
300 g ajdove moke
200 g bele moke, tip 500
120 g mešanih semen (sončnična in bučna semena, pinjole, sezam)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
1 žlica soli
1 čajna žlička pecilnega praška
50 ml olivnega olja
500 ml mlačne vode
OSTALO
maslo, sezam, krušne drobtine, mešana semena


PRIPRAVA
V skledo stresemo ajdovo in belo moko, semena, pecilni prašek, sol, sladkor ter suhi kvas. Sestavine premešamo.
Mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem ter s pomočjo lesene žlice dobro premešamo (3 minute), da se sestavine povežejo.

Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Okrogel pekač, premera 26 centimetrov, premažemo z maslom in potrosimo z mešanico iz krušnih drobtin in sezamom.

Zmes za kruh stresemo v pekač, po potrebi poravnamo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.

Kvašeno testo za ajdov kruh s semeni potrosimo z mešanico semen.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 60 minut.
Pečen ajdov hlebec stresemo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]