SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Zelenjavna zloženka z osličem

Lahke sestavine in osvežujoči okusi, ki so odlična ideja za kosilo ali večerjo za sončne dni!
4 osebe
60 minut
Kaj se potrebuje za okusno zelenjavno pito z osličem?
1,30 kg gomolja zelene
280 g rumenega korenja
1 čebula
4 fileje osliča (cca 600 g)
4 žlice naribanega parmezana
3 žlice koruznega zdroba (polenta)
2 pesti listov špinače
50 ml mleka
eno jajce
sol
poper
1 čajna žlička suhega rožmarina
en ščepec muškatnega oreščka
2 žlici masla
2 stroka česna
olivno olje

PREDPRIPRAVA
- gomolj zelene olupimo, narežemo na manjše koščke, operemo in skuhamo v osoljeni vodi // kuhano zeleno odcedimo, dodamo maslo, koruzni zdrob, ščepec popra in 1/3 čajne žličke soli ter pretlačimo v gladko zmes
- rumeno korenje olupimo, operemo pod tekočo vodo, narežemo na tanke kolobarje in blanširamo (4 min) v osoljeni vodi
- čebulo in česen očistimo ter grobo sesekljamo
- fileje osliča operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na rezance
- liste špinače blanširano (2 min) v osoljeni vodi

Čebulo stresemo v ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Nato dodamo ribje rezance in pražimo 4 minute. Ob koncu dodamo grobo sesekljan česen, rožmarin in ščepec popra.
SESTAVLJANJE IN PEKA

V pekač, premera 26 cm, stresemo polovico pireja iz gomolja zelene. Enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Nato obložimo s kolobarji blanširanega rumenega korenja.

Naloženo korenje potrosimo s praženimi rezanci osliča in nato še z listi blanširane špinače.

Sestavljanko prekrijemo z drugo polovico pireja iz zelene ter prelijemo s prelivom.

PRELIV
V posodi dobro zmešamo mleko, jajce, parmezan, ščepec popra in soli ter ščepec muškatnega oreščka.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.

Pečeno pito pred serviranjem pustimo stati nekaj minut, da se umiri.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]