Corn Dog

Okusne hrenovke v koruzni srajčki so odlična ideja za popestritev večernih druženj s prijatelji ob pivu.
za 8 hrenovk na palčki
minut
Kaj potrebujete za slasten prigrizek, ki se odlično poda ob gledanju športnih TV prenosov?
8 piščančjih hrenovk
2 jajci
2 zvrhani žlici moke, tip 500
2 zvrhani žlici koruznega zdroba (polenta)
30 ml mleka
2 ščepca soli
1 ščepec sladkorja
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
OSTALO
8 lesenih palčk za ražnjiče
olje za cvrtje
papirnata brisača
omake po izboru


PRIPRAVA

V posodo ubijemo dve jajci. Dodamo moko in zdrob, sol, sladkor ter pecilni prašek. Prelijemo s hladnim mlekom in premešamo, da se sestavine dobro povežejo.
Hrenovke napičimo na lesene palčke, ki se uporabljajo za pripravo ražnjičev.

»PALČKO PORINETE V HRENOVKO DO POLOVICE«

»UPORABITE LAHKO TUDI t.i. PARTY HRENOVKE IN ZOBOTREBCE«
Zmes za hrenovke v koruzni srajčki stresemo na plitvi krožnik.
Nato hrenovke povaljamo v pripravljeni zmesi.

»HRENOVKE POVALJATE V KORUZNI ZMESI IN OCVRETE POSTOPOMA«
V globoki ponvi segrejemo olje. Nato hrenovke povaljane v koruzni zmesi ocvremo.

Cvremo na vsaki strani 3 minute. Ocvrte hrenovke polagamo na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.

Ob hrenovkah lahko ponudite gorčico, nacho sir, tatarsko omako, omako iz kisle smetane, guacamole omako, salsa omako...

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018