SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Čokoladni mousse

Rahla in okusna čokoladna pena, ki vas bo s svojo nežnostjo popeljala v popolne čokoladne sanje.

Kaj se potrebuje za okusno sladko naslado?
KREMA
500 g kremnega sira mascarpone
250 ml sladke smetane
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
300 g čokolade za kuhanje (kakavov delež 45%)
2 pesti orehovih jedrc
OSTALO
vaflji
borovnice
jagode


PRIPRAVA

V posodo stresemo mascarpone, kristalni in vanilijev sladkor ter prelijemo s sladko smetano.

S pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, zmešamo v gladko zmes.
V zmes postopoma vmešavamo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo. Dodamo orehova jedrca in dobro premešamo.

Čokoladni mousse postavimo v hladilnik za dve ure, da se dobro ohladi.
PREDLOG ZA SERVIRANJE

Na servirni krožnik položimo vafelj. Nato ga obložimo z žličniki iz čokoladnega moussa ter potrosimo z jagodami in borovnicami.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]