Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Morska pita

Preprosta in zelo okusna ideja za vse ljubitelje morskih okusov...

Kaj se potrebuje za preprosto poletno jed?

750 g morskih sadežev
2 večje čebule
1 večja rdeča paprika (podolgovata za pečenje)
4 stroke česna
2 vejice peteršilja
1/3 čajne žličke rožmarina
1/2 čajne žličke nastrgane limonine lupine
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
150 g dimljenega sira
2 žlici sira nacho
3 žlice mešanih semen (pinjole, sončnična in bučna semena)
275 g sveže valjanega listnatega testa


PRIPRAVA

V kozico stresemo grobo sesekljano čebulo in na manjše koščke narezano papriko. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo morske sadeže, grobo sesekljan česen in peteršilj, začimbe (sol, poper, rožmarin) ter pražimo na najvišjem dovodu toplotne energije 5 minut.
Na koncu primešamo nastrgano limonino lupino.
Listnato testo razvijemo. 

Morski nadev za pito položimo po sredini testa. 
Nadev pokapamo s sirom nacho in potrosimo z nastrganim dimljenim sirom.
Prazne dele testa zavihamo tako, da z njimi pokrijemo del nadeva. Po vidnem delu nadeva potrosimo mešana semena.

Pito postavimo na pekač obložen s peki papirjem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.

Pečeno morsko pito pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo narežemo na poljubne kose.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]