SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Domače tagliatelle s suhim paradižnikom

Preprosta ideja za domačo pripravo testenin.

Kaj se potrebuje za preprosto pripravo domačih testenin in okusne omake?

TESTO ZA TESTENINE
200 g moke, tip 500
2 jajci
1/4 čajne žličke soli
2 žlici vode
OMAKA
1 čebula
1 kozarec suhega paradižnika mariniranega v olju (280 g)
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 čajna žlička suhe limonine trave
2 vejice svežega timijana
2 pesti mlade špinače
4 stroke vloženega česna
3 žlice temnega balzamičnega kisa
2 žlici sojine omake


PRIPRAVA DOMAČIH TESTENIN

1. V skledo stresemo moko, dodamo jajci, sol in hladno vodo. Premešamo.
2. Testno gmoto stresemo na delovno površino in s pomočjo dlani dobro pregnetemo.
3. Oblikujemo hlebček, zavijemo v PVC folijo in shranimo v hladilnik za 25 minut.
4. Hlebček testa, na pomokani delovni površini, razvaljamo na debelino 1 do 2 milimetra.
5. Razvaljano testo pustimo počivati 10 minut.
6. Testo potrosimo z malo moke in zavijemo v zavitek.
7. Zvitek testa, z ostrim nožem, razrežemo na kolobarje širine pol centimetra.
8. Kolobarje, v roki, na rahlo stresemo, da se razvijejo.

V kozici zavremo vodo, ki smo jo solili. 
V vrelo vodo stresemo doma narejene tagliatelle in kuhamo 5 minut.
Med kuhanjem nekajkrat premešamo.

Kuhane testenine odcedimo in dobro splaknemo s hladno vodo.
PRIPRAVA OMAKE
Čebulo očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Nato jo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo toliko časa, da oveni.
Dodamo suh paradižnik, ki smo ga odcedili in narezali na manjše koščke. Začinimo s poprom, limonino travo in timijanom. Premešamo in pražimo 4 minute.
Omaki dodamo testenine, premešamo in pražimo 2 minute, da se okusi povežejo. 

Jed solimo pred koncem priprave, ker suh paradižnik že ponuja določeno stopnjo slanosti.

Mlado špinačo operemo v hladni vodi in dobro odcedimo. Pokapamo z balzamičnim kisom in sojino omako. Dodamo česen narezan na tanke lističe in na rahlo premešamo.
SERVIRANJE

Testenine v omaki iz suhega paradižnika stresemo na servirni krožnik. Vrh obložimo s solatko iz mlade špinače.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]