Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Buča "HALLOWEEN " s čokolado

Pred vrati je že »uvožen« praznik HALLOWEEN oz. NOČ ČAROVNIC. Večinoma časa se vse vrti okoli buč, a pred vami je slasten predlog, ki je kot nalašč za noro noč.

Kaj se potrebuje za okusno hokaido bučo, ki je dobila sladek pridih?

2 hokaido buči (kos cca 380 g)
100 g bele mlečne čokolade
50 g mletega sladkorja
150 g kremnega sira mascarpone
nekaj hrustljavih vafljev oblitih s čokolado
nekaj listov sveže mete



PRIPRAVA

Hokaido buči odrežemo "klobuk" ( cca 2 centimetra od peclja). Nato z žlico odstranimo semena.

Postopek ponovimo še pri drugi hokaido buči.
Hokaido buči pokrijemo s "klobukoma" in ju položimo na pekač.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C, za 60 minut.
Pečeni buči odkrijemo in pustimo, da se na pol ohladiti. Nato s pomočjo žlice, nežno, izdolbemo meso obeh buč.
Izdolbenemu delu buče dodamo mleti sladkor in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.

Dodamo belo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo.

Dobro premešamo.
Bučnemu pireju s čokolado dodamo kremni sir mascarpone in dobro premešamo.
Bučno kremo nalijemo v izdolbeni lupini pečene hokaido buče.

Nadevani buči postavimo v hladilnik za 3 ure, da se dobro ohladiti.
Pred serviranjem buči okrasimo z vaflji, metinimi listi in pokrijemo s "klobukom".
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]