SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Krispi perutničke

Preprosta in okusna ideja za vse ljubitelje piščančjih perutničk.

Kaj se potrebuje za slastne piščančje perutničke?

10 piščančjih perutničk
80 ml sojine omake
1 čajna žlička gorčice
1/2 čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
150 g koruznih kosmičev
30 g ribanega parmezana
2 vejice peteršilja
1/2 čajne žličke sladke paprike
1 ščepec kumine
1 čajna žlička nastrgane limetine lupine
2 jajci
3 žlice moke
olje za cvrtje



PRIPRAVA

Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Nato jih stresemo v posodo in začinimo s sojino omako, gorčico, soljo ter poprom.
Dobro premešamo.

Pustimo marinirati 20 minut.
PRIPRAVA PANIRE
1.
Moko stresemo v globok krožnik.
2.
Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo.
3.
V posodo stresemo koruzne kosmiče. Dodamo parmezan, sesekljan peteršilj, sladko papriko, kumino in nastrgano limetino lupino. S pomočjo roke dobro premešamo, tako, da koruzne kosmiče na pol zdrobimo.
Marinirano perutničko povaljamo v moki, jajcu in na koncu v mešanici iz koruznih kosmičev.

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse perutničke.

Perutničke cvremo v vročem olju, 15 minut. Ocvrte perutničke položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Ob perutničkah postrežemo krhlje limete ali limone in listnato solato z dodatki po izboru.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]