Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cvetača z maslom in gorgonzolo

Popolna ideja za praznični prigrizek, ki ob ugrizu, s prvo asociacijo spominja na orehe.

SESTAVINE
6 rezin toasta s semeni
80 g cvetače
50 g sira gorgonzola
60 g masla
½ čajne žličke začimbe koper


PRIPRAVA

Cvetačo pod hladno tekočo vodo operemo in dobro osušimo. Nato jo narežemo, z ostrim nožem, na čim tanjše rezine.

NAMIG
Rezanje si lahko olajšate z kuhinjsko mesoreznico.
Toast rezine prerežemo na pol, tako da dobimo obliko trikotnika.

Rezine popečemo, na obeh straneh,  na vroči ponvi.

NAMIG
Popečete lahko tudi na žaru ali toasterju.
Popečene rezine tosata položimo eno poleg druge. 

S pomočjo kuhinjskega strgala, po rezinah, nastrgamo maslo, iz hladilnika.
Rezine toasta z maslom obložimo s cvetačo, ki smo jo narezali na tanke rezine.
S pomočjo kuhinjskega strgala, po rezinah, nastrgamo gorgonzolo.
Pred serviranjem potrosimo s koprom.


Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]