Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kamut s puranom

Kamut je starodavno žito, ki so ga že pred 6000 leti gojili v Egiptu in vsebuje manj glutena kot pšenica. Žito ima sladkast okus, ki popestri »slano jed«, a če ga uporabljate v »sladkih receptih« lahko zmanjšate količino sladkorja.

KAJ POTREBUJETE ZA RIŽOTO IZ STARODAVNEGA ŽITA?
300 g žita kamut
300 g puranjih prs
1 večja čebula
1 koromač
1 podolgovata rdeča paprika
¼ cvetače z zelenjem
250 g okrasnega paradižnika
olivno olje
ZAČIMBE: sol, tribarvni grobo mleti poper, česen, timijan, majaron 


POSTOPEK PRIPRAVE 
Žito kamut operemo v hladni vodi. Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo polovico čajne žličke soli. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut. Kuhano žito odcedimo.
Čebulo očistimo ter narežemo na tanke rezine. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo puranje meso, narezano na rezance. Pražimo 8 minut.
1. koromač operemo, prepolovimo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe 2. papriko prepolovimo, odstranimo pecelj in semena, operemo ter narežemo na srednje debele rezance 3. cvetačo z zelenjem operemo, odcedimo in narežemo na manjše koščke
Praženemu mesu dodamo koromač, rdečo papriko in cvetačo. Začinimo s soljo, poprom, timijanom in majaronom. Pražimo 8 minut.
Praženi mešanici dodamo kuhano žito kamut, grobo sesekljan česen (3 stroke) in okrasni paradižnik, ki smo ga oprali pod tekočo vodo. Premešamo.
Pokrito dušimo 5 minut.

Print Friendly and PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo