SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Črni ohrovt z jagodami in slanino

Okusna solata z ocvrtim črnim ohrovtom, ki je poznan tudi pod imenom kodrolistni ohrovt oz. listnati ohrovt. 
KAJ POTREBUJE ZA OSVEŽUJOČO SOLATO?
200 g črnega ohrovta
6 jagod
4 šampinjone
60 g prekajene slanine tanke rezine
3 žlice cvetličnega medu
4 lice temnega balzamičnega kisa
30 g grobo nastrganega parmezana
par vejic luštreka


POSTOPEK PRIPRAVE

Liste črnega ohrovta operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo. Nato jih ocvremo (3-4 minute / odvisno od velikosti) v vročem olju. Ocvrte liste položimo na papirnato krpo, da se odteče odvečno olje.

Prekajeno slanino popečemo na vroči ponvi (na vsaki strani 1 minuto). Nato jo položimo na papirnato krpo, da se ohladi in postane hrustljava.

Jagode operemo, osušimo in narežemo na krhlje. Šampinjone očistimo in narežemo na tanjše rezine.
SESTAVLJANJE OKUSNE SOLATE
Na servirni krožnik položimo ocvrt črni ohrovt. Obložimo z jagodami in šampinjoni. Nato obložimo s hrustljavo slanino in potrosimo z grobo zrezanim luštrekom ter nastrganim parmezanom. Pokapamo z balzamičnim kisom in medom. 

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]