Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečeno jabolko s skuto

Okusen namig za sladko razvajanje. Recept za sladico je nastal, ko sem brskal po netu in razmišljal kako združiti dve klasiki. Pečeno jabolko in skutina pita.
0
Okusen namig za sladko razvajanje. Recept za sladico je nastal, ko sem brskal po netu in razmišljal kako združiti dve klasiki. Pečeno jabolko in skutino pito. 
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNE SLADICE?
TESTO…
90 g moke
70 g margarine za peko
1 ščepec soli
NADEV…
4 srednje velikia jabolka
2 zvrhani žlice skute
3 zvrhane žlice mletega sladkorja
¼ čajne žličke cimeta v prahu
1 žlica vanilijeve arome
1 jajce
1 žlica pšeničnega zdroba
sok polovice limone
OSTALO…
mleti sladkor za posip
namig…vanilijev sladoled, sorbet...


KAKO PRIPRAVITI SOČNO IN OSVEŽUJOČO SLADICO?
V posodo stresemo moko. Dodamo ščepec soli in margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi, da se je zmehčala. Sestavine dobro zmešamo, da dobimo kepo testa.
Krhko testo zavijemo v PVC folijo ter ga postavimo za 20 minut v hladilnik.
Jabolka operemo. Jabolku odrežemo zgornji del, debeline en centimeter. S pomočjo kovinskega modela izdolbemo sredino. Jabolčni obroč položimo v hladno vodo, kateri smo dodali limonin sok. Postopek ponovimo še pri ostalih jabolkih.
Pri srednje velikem jabolku uporabite okrogel kovinski model, premera 6 centimetrov. Če nimate kovinskega modela ali pripomočka za izrezavanje si lahko pomagate z nožem.
Rob jabolčnega obroča naj bo širok približno pol centimetra! 
 Ostanke jabolk, ki smo jih dobili pri izrezevanju, naribamo. Nastrganim jabolkom dodamo skuto, mleti sladkor, cimet, jajce, pšenični zdrob in vanilijevo aromo. Dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da pšenični zdrob nabrekne.
Pšenični zdrob lahko nadomestite s krušnimi drobtinami.
Količino pšeničnega zdroba prilagodite sočnosti jabolk! Če so jabolka zelo sočna, dodajte dve žlici.
 Krhko testo položimo na pomokano delovno površino. Razvaljamo, na debelino pol centimetra. Izrežemo štiri kroge, premera jabolčnih obročev. S preostanka testa narežemo trakove, širine pol centimetra.
Jabolčne obroče dobro odcedimo. Na pekač položimo silikonsko podlogo za pečenje ali kos peki papirja. 
Izrezane kroge iz krhkega testa položimo na pekač. Na testo položimo jabolčne obroče ter jih nadevamo z mešanico jabolk in skute z dodatki. Vrh nadevanih jabolk obložimo s trakovi iz krhkega testa. Pekač položimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Trakove krhkega testa na nadevano jabolko polagate tako, da dobite mrežo.
Med pečenjem se nadev nekoliko dvigne. Pečena jabolka s skuto pustite nekaj minut, da se umirijo. Nadev bo odšel nazaj v prvotni položaj.
Servirate mlačno ali hladno. Pred serviranjem potrosite z mletim sladkorjem. Ob serviranju lahko dodate sladoled ali sorbet.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo