SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Slastno kosilo za 4

Zelo okusno kosilo ali večerjo, za 4 osebe, se lahko pripravi za zelo majhen znesek. Brez najmanjšega kančka slabe vesti lahko Čevap mini pite s popečeno ledenko ter Neo kozarce postrežete na pikniku...
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA KOSILA ALI VEČERJE?

SESTAVINE ZA GLAVNO JED S SOLATO
 250 g bele pšenične moke tip 500
125 g margarine za peko Rama
2 ščepca soli
1 jajce
2 žlici vode
320 g čevapčičev
1 rumena paprika 80 g
1 manjši koromač
1 paket češnjevega paradižnika 250 g
1 lonček mini mozzarelle 125 g
1 glava ledenke
temni balzamični kis
olivno olje

SESTAVINE ZA SLADICO V KOZARCU
400 g kisle smetane
2 zvrhani žlici kristalnega sladkorja
2 zavitka praška za preliv za torte
1 zvrhana žlica mletega sladkorja
250 g jagod
150 g kakavovih keksov Neo z kakavovo kremo
nekaj listov sveže mete


POSTOPEK PRIPRAVE - glavna jed …
Moko stresemo v posodo. Dodamo sol, vodo, razžvrkljano jajce in margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Z leseno žlico premešamo. Stresemo na delovno površino ter dobro pregnetemo. Krhko testo zavijemo v PVC folijo ter postavimo za 20 minut v hladilnik.
Čevapčiče narežemo na manjše koščke (vsakega na 4 dele) ter jih stresemo v vročo ponev.
Dodamo na kocke narezano rumeno papriko in koromač, narezan na tanke lističe. Pražimo 6 minut. Primešamo češnjev paradižnik.
Pri pripravi nadeva nisem uporabil maščobe niti soli. Saj so čevapčiči že sami po sebi dodali nadevu sočnost in stopnjo slanosti...
Ohlajeno krhko testo položimo na pomokano delovno površino. Razvaljamo na debelino pol centimetra ter izrežemo 12 krogov, premera 11 centimetrov. "Vdolbine" na pekaču za mafine premažemo z margarino Rama. Izrezane kroge testa položimo v "vdolbine" pekača ter s prsti, nežno pritisnemo, da se testo prime stranic. PVC folijo narežemo na manjše kose, s katerimi prekrijemo košarice s testa. Otežimo z rižem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 15 minut. Iz košaric odstranimo riž s PVC folijo.
Za otežitev lahko uporabite tudi fižol, čičeriko, lečo... Po uporabi artikla za otežitev, odstranite PVC folijo in shranite za naslednjič.
 S praženo mešanico nadevamo košarice iz krhkega testa. Obložimo s kroglicami mini mozzarelle.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 12 minut.
Ledenki odrežemo storž, ki gleda iz glave. Nato jo razrežemo na štiri dele in pokapamo z olivnim oljem. Kose solate popečemo na vroči ponvi. Popečene kose pokapamo s temnim balzamičnim kisom.

SERVIRANJE…

Pečene čevap pite odstranimo iz pekača. Na servirni krožnik položimo tri pite ter priložimo kos pečene ledenke.

Glavna jed s solato, za 4 osebe, z izključno artikli trgovca LIDL SLOVENIJA vas bo stala le 5,11€.




POSTOPEK PRIPRAVE - sladica v kozarcu…
Kislo smetano stresemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in en zavitek praška za preliv za torte. Dobro premešamo. Postavimo na dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča. Odstavimo in pustimo stati 3 minute. Pripravljeno zmes razdelimo v štiri kozarce.
Kozarce postavimo v hladilnik, da se krema dobro ohladi.
PRIPOROČILO: Kremo imejte shranjeno v hladilniku "čez noč", saj vam bo ponudila zelo osvežujoč okus...
 Kekse Neo (razen štirih, ki jih pustite za dekoracijo) s pomočjo kuhinjskega valja zdrobimo. Nato z drobtinami Neo prekrijemo kremo v kozarcu.
Jagode očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo in odcedimo. V kozico nalijemo 200 ml hladne vode. Dodamo en zavitek praška za preliv za torte in mleti sladkor. Postavimo na dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča. Odstavimo.
V tekočino stresemo jagode in premešamo, da se na njih naredi glazura. Z glaziranimi jagodami obložimo drobtine Neo v kozarcu. Postavimo v hladilnik, da se glazura strdi.

SERVIRANJE …

Kozarce okrasimo s keksi NEO in listi sveže mete. 


Sladica v kozarcu, za 4 osebe, z izključno artikli trgovca LIDL SLOVENIJA vas bo stala le 2,36€.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]