SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ingverjev kruh z limonino travo

Hitra, preprosta in okusna ideja za doma pripravljen kruh, ki ne zahteva nobenih posebnih kuharskih veščin.
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO DOMAČEGA KRUHA S POLNIM OKUSOM?
250 g bele moke tip 500
250 g koruzne moke
1 zavitek suhega kvasa 7 g
¾ žlice soli
1 ščepec sladkorja
100 g mešanih semen sezamova, bučkina in sončnična, pinjole
2 žlici sušene limonine trave
2 žlici suhega ingverja v koščkih
500 ml mlačne vode
50 ml olivnega olja


POSTOPEK PRIPRAVE…
V posodo stresemo belo in koruzno moko. Dodamo suhi kvas, ingver, limonino travo, sol, sladkor in mešana semena. Premešamo. Prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem. S pomočjo lesene žlice dobro premešamo (cca 3 min), da se sestavine povežejo. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Vzhajano testo za domači kruh stresemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami. Pekač na rahlo stresemo, da se zmes za kruh enakomerno porazdeli po celotni površini.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 60 minut. Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
Kruh polnega okusa je popolna ideja za zajtrk ali malico. Odlično se poda k navadnemu jogurtu ali pa poleg servirate klasičen sirov ali smetanov namaz.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]