Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pica pesto

Pica izvira iz italijanske kuhinje in je iz vzhajanega testa, obloženega predvsem s paradižnikovim pirejem in sirom. Začini se z baziliko ali origanom in speče v pečici. A z malo iznajdljivosti in z dodatki dobimo zelo okusno kosilo, večerjo, prigrizek…
50 g pinjol
15 g listov sveže bazilike
50 g naribanega parmezana
2 stroka česna
50 ml olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
4 vejice svežega origana
120 g naribanega sira
145 g pora
100 g paradižnikovih kock z lastnim sokom iz konzerve
1 zavitek sveže valjanega kvašenega testa za pico 400 g
250 g okrasnega paradižnika




V posodo za mletje stresemo pinjole, liste sveže bazilike, polovico parmezana in česen. Začinimo s soljo in poprom ter prelijemo z oljem. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo. Okrasni paradižnik operemo, odcedimo in prerežemo na pol.
Testo za pico razvijemo (testo pustite na peki papirju, v katerega je zavit). Razvito testo premažemo s pripravljenim pestom iz bazilike in potrosimo z listi svežega origana. Nato potrosimo s paradižnikovimi kockami, sirom, porom in polovicami okrasnega paradižnika. Na koncu potrosimo z drugo polovico parmezana.
DODATEN NAMIG… Sestavine za okusno pico lahko uporabite tudi pri pripravi testenin, riža ali z domačimi njoki. Na olivnem olju prepražite por in okrasni paradižnik. Dodate pesto iz bazilike, zalijete z malo vode, na hitro prevrete in dodate testenine, riž, raviole, torteline ali okusne domače njoke (recept za preproste in okusne njoke TUKAJ). Na koncu primešate drugo polovico parmezana.
Obloženo testo, s peki papirjem, preložimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 23 minut.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]