SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Goveji vampi s tartufi

Goveji vampi so jed, ki jo poznajo vsi, vendar le redki uživajo v njihovem okusu oz. obstaja kopica stereotipov. Pred vami je enostaven in zelo okusen recept, ki vam bo to specialiteto morda nekoliko bolj približal in »podru« kakšen stereotip...
500 g govejih vampov
150 g pora
3 zvrhane žlice tartufate
1 paradižnik
4 stroke česna
20 g parmezana
par vejic luštreka
olivno olje
sol in poper po okusu



Goveje vampe operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo.
Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v stoječi vodi ter odcedimo.
Por stresemo v kozico in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo goveje vampe, premešamo in pokrito dušimo 20 minut. Nato, dodamo tartufato, sol in poper po okusu ter grobo sesekljan česen in luštrek. Premešamo, prelijemo s 150 ml vode in pokrito dušimo še 25 minut. Med dušenjem večkrat premešamo.
Pred serviranjem primešamo na majhne kocke narezan paradižnik in potrosimo s parmezanom.

alergen tabela


NAMIG ZA PRILOGO…

VZHAJANI PIRINI ŽLIČNIKI

200 g polnozrnate pirine moke
4 g suhega kvasa
1 ščepec soli
1 jajce
30 ml olivnega olja
70 ml mlačne vode

Sestavine stresemo v posodo, dobro premešamo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.

S čajno žličko delamo žličnike in jih polagamo v vrelo vodo. Kuhamo 6 minut.


Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]