SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Hitri pirin kruh

Brez nepotrebnih dodatkov! Preprosta in zelo okusna rešitev za pripravo domačega kruha iz polnozrnate pirine moke.
500 g polnozrnate pirine moke
1 zavitek suhega kvasa 7 g
2 ščepca soli
1 ščepec sladkorja
50 ml olivnega olja
500 ml mlačne vode



V skledo stresemo moko in dodamo suhi kvas, sol in sladkor. Premešamo. Prelijemo z olivnim oljem in mlačno vodo. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno zmes iz polnozrnate pirine moke stresemo v okrogel pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem in potrosili s krušnimi drobtinami. Po potrebi poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut.
Pirin hlebček stresemo iz pekača na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
tabela alergenov v recepturi

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]