Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hitri pirin kruh

Brez nepotrebnih dodatkov! Preprosta in zelo okusna rešitev za pripravo domačega kruha iz polnozrnate pirine moke.
500 g polnozrnate pirine moke
1 zavitek suhega kvasa 7 g
2 ščepca soli
1 ščepec sladkorja
50 ml olivnega olja
500 ml mlačne vode



V skledo stresemo moko in dodamo suhi kvas, sol in sladkor. Premešamo. Prelijemo z olivnim oljem in mlačno vodo. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno zmes iz polnozrnate pirine moke stresemo v okrogel pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem in potrosili s krušnimi drobtinami. Po potrebi poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut.
Pirin hlebček stresemo iz pekača na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
tabela alergenov v recepturi

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]