Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri pirin kruh

Brez nepotrebnih dodatkov! Preprosta in zelo okusna rešitev za pripravo domačega kruha iz polnozrnate pirine moke.
Brez nepotrebnih dodatkov! Preprosta in zelo okusna rešitev za pripravo domačega kruha iz polnozrnate pirine moke.
500 g polnozrnate pirine moke
1 zavitek suhega kvasa 7 g
2 ščepca soli
1 ščepec sladkorja
50 ml olivnega olja
500 ml mlačne vode



V skledo stresemo moko in dodamo suhi kvas, sol in sladkor. Premešamo. Prelijemo z olivnim oljem in mlačno vodo. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno zmes iz polnozrnate pirine moke stresemo v okrogel pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem in potrosili s krušnimi drobtinami. Po potrebi poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut.
Pirin hlebček stresemo iz pekača na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
tabela alergenov v recepturi

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo