Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Marinirana nabodala

Namig za pripravo hitrega obroka! Svinjska ribica, bučka, cvetlični med in mešanica začimb je popolna kombinacija.


sestavine
1 kos svinjske ribice cca 400 g
1 večja bučka
½ čajne žličke rdeče sladke paprike
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
¼ muškatnega oreščka
½ čajne žličke grobo mletega suhega česna
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke limetine lupine
½ čajne žličke cvetličnega medu
50 ml olivnega olja


Namig za prilogo… Blanširan brokoli romanesco ter preprosto za pripravo in okusno >>> RUSTIKALNO KROMPIRJEVO PITO


Bučko operemo ter narežemo tako njo kot svinjsko ribico na rezine, širine 1.5 centimetra.
Na lesene palčke izmenično natikamo meso in bučko.

Olivno olje nalijemo v posodico, dodamo med, začimbe iz recepture (sladka rdeča paprika, muškatni orešček, česen, sol, limetina lupina) in premešamo, da se sestavine povežejo.
S pripravljeno zmesjo premažemo nabodala s koščki svinjske ribice in bučke. Nabodala pustimo stati 10 minut.

Nabodala spečemo na kuhinjskem žaru ali v ponvi (vsaka stran 5 minut).

Če si želite še boljši  in polnejši okus, lahko pripravite nabodala že dan preje. Shranite v hladilnik!

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]