Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Rustikalna krompirjeva pita

Kako pripraviti, na preprost način, nadvse okusno krompirjevo pito za prilogo ali glavno jed? 
recepti krompir


sestavine
290 g očiščenega krompirja neočiščen cca 370 g
25 g masla
70 g kisle smetane
4 lističe sira za toast
30 ml sladke smetane
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke ter ga operemo v hladni vodi. Nato, ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in začinimo z enim dobrim ščepcem soli. Ko voda zavre, kuhamo 20 minut.
Kuhan krompir odcedimo ter ga pretlačimo, čez cedilo. Dodamo maslo, kislo in sladko smetano, poper in sol po okusu. Polovico krompirjeve mase stresemo v pekač in enakomerno porazdelimo po pekaču. Prekrijemo z dvema lističema sira, za toast. Nato, v pekač stresemo preostanek krompirjeve mase, poravnamo in prekrijemo s sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 15 minut.

Rustikalno krompirjevo pito servirate ob kosu pečenega mesa. Lahko pa pito pripravite tudi kot samostojno jed in ob njej servirate listnato solato, po izboru. Za samostojno jed količine v recepturi povečate za ½ in bo zadostovalo za 2 osebe.

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]