Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Dušeni piščančji želodčki

Piščančja drobovina - želodčki! Preprosta in zelo okusna ideja za kosilo ali večerjo...


sestavine
450 g piščančjih želodčkov
3 večje čebule
3 podolgovate zelene paprike
3 stroke česna
½ čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
1 ščepec majarona
1 ščepec muškatnega oreščka
olivno olje
peteršilj
Zelenjavo (čebula, paprika) očistimo in narežemo na majhne kocke. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo piščančje želodčke in začinimo s soljo. Pražimo 10 minut. Zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum, pokrijemo in dušimo 40 minut. 
Med dušenjem večkrat premešajte!
10 minut pred koncem dušenja, dodamo na tanke lističe zrezan česen ter začinimo z majaronom, muškatnim oreščkom in poprom. Pred serviranjem dodamo grobo zrezan peteršilj.

Okusne dušene piščančje želodčke servirajte s prilogo po lastnem izboru. Ena od okusnih in preprostih prilog za pripravo je vsekakor tudi bela polenta. → Pšenični zdrob skuhate v vodi, kateri ste dodali sol in maslo. Hkrati se lahko igrate z obliko ter kuhano polento nalijete v vlažen modelček, po izboru. ↔ Počakate, da se strdi.
NAMIG PRI PETREŠILJU! Peteršilj odlično raste tudi v cvetličnem loncu, tako v jesenskih kot zimskih dneh. Je pa tudi res, da mi nikoli ne zraste do »običajne« velikosti, ker ga preje porabim… 😉

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]