Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piškotek rulada

Preproste sestavine, ki so odlična osnova za sočno rulado! Kombinacija banan, keksov, marcipana in čokolade bo prepričala še tako zahtevnega sladkosneda...
Preproste sestavine, ki so odlična osnova za sočno rulado! Kombinacija banan, keksov, marcipana in čokolade bo prepričala še tako zahtevnega sladkosneda...


sestavine
BISKVIT… 5 jajc
5 žlic kristalnega sladkorja
5 žlic moke tip 500
3 žlice mleka
2 olja
NADEV… 175 g marcipana oblitega s čokolado
225 g kakavovih keksov, polnjenih s kakavovo kremo
3 banane
150 g kremnega sira mascarpone
30 g čokolade v prahu
mleti sladkor za posip
Kakavove kekse s pomočjo rok razdrobimo na majhne koščke. Banane olupimo in pretlačimo z vilico. Marcipan razrežemo na majhne kocke. Nato, banane, marcipan in mascarpone dodamo drobljenim keksom ter dobro premešamo. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Jajca ubijemo v skledo in dodamo kristalni sladkor. Z električnim mešalnikom stepamo (cca 8 min) na najvišji hitrosti, da naraste za trikrat in dobimo penasto zmes. Stepenim jajcem dodamo mleko in olje. Nato, postopoma umešamo moko. 
Odrežemo kos peki papirja in z njim prekrijemo dno pekača (klasični nizki pekač za pečico - 43*38 cm). Biskvitno zmes stresemo na pekač ter jo enakomerno razmažemo po celotni površini. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 10 minut. Odrežemo kos peki papirja, velikost biskvita ter ga potrosimo z mletim sladkorjem. Biskvit za rulado položimo (obrnete tako, da je peki papir na katerem se je pekel - zgoraj) na kos peki papirja in tesno zavijemo. Pustimo, da se ohladi.
Biskvit za rulado odvijemo in odstranimo oba kosa peki papirja. Piškotek nadev stresemo na biskvit in ga enakomerno zamažemo po celotni površini. Zavijemo. Rulado zavijemo s PVC folijo in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Sočno in zelo okusno rulado s keksi, banano in marcipanom pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorje. Lahko pa jo potrosite tudi s čokolado v prahu ali pa kombinirate oba posipa.


***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo