SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Hrenovka pica

Hrenovke lahko uporabite na veliko načinov! Moj namig je okusen ter odlična ideja za kosilo ali prigrizek ob pivu...


sestavine
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
6 piščančjih hrenovk brez ovoja
1 paradižnik
1 kos solatne kumare
3 vejice rdeče bazilike
25 g naribanega sira
2 zvrhane žlice gorčice
1 ščepec soli
Listnato testo razvijemo ter ga premažemo z gorčico. Na spodnji rob, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo do polovice. Tik ob zvitku, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo.

Zvitek iz hrenovk razrežemo na rezine, širine 3 centimetre. Rezine zložimo na peki papir, v obliko "polni" krog.

Kumaro in paradižnik operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke rezine. Nato, polagamo izmenično kumaro, paradižnik in list rdeče bazilike v krogu, na podlogo iz testa s hrenovkami. 
Zloženo zelenjavo začinimo s soljo in potrosimo z naribanim sirom. Hrenovka pico s peki papirjem položimo na pekač.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.


Zelenjavo v krogu polagate tako, da se na koncu vidi zunanji rob, iz rezin zvitkov.
Slastno hrenovka pico servirate z listnato solato, po izboru. Odlično se ujame tudi kot prigrizek ob pivu in zadostuje za 4 osebe.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]