Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Toast kruh

Domače, preprosto, okusno in brez nepotrebnih dodatkov!
Domače, preprosto, okusno in brez nepotrebnih dodatkov!
recepti za domači kruh



sestavine
500 g moke tip 500
½ kocke svežega kvasa Fala
1 ½ čajne žličke soli
1 ½ čajne žličke sladkorja
85 g margarine
270 ml naravnega tekočega jogurta
100 ml mleka
Sveži kvas Fala razdrobimo v posodico, prelijemo z mlekom in razmešamo, da se razpusti.
Moko stresemo v skledo, dodamo sol in sladkor ter premešamo. Dodamo na majhne kocke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Prelijemo z jogurtom in mlekom, v katerem smo raztopili kvas. Premešamo z leseno žlico, da dobimo testno gmoto.

Testno gmoto stresemo na delovno površino in z močnimi pritiski gnetemo 8 minut. Testo postavimo v skledo, pokrijemo in pustimo počivati 4 ure, na sobni temperaturi (20 - 25 °C).

Testo med gnetenjem postane lepljivo, vendar če se le da, med gnetenjem uporabite čim manj dodatne moke. Drugače pa je veliko lažja pot, da testo naredite kar s pomočjo univerzalnega kuhinjskega mešalnika. Ker gre za "domače" ustvarjanje in "družinske" količine vam priporočam ročno gnetenje, saj sem prepričan, da dobi na ta način pripravljen toast kruh dodatno vrednost, pa še pristaš "ročne izdelave" sem...
Kdaj je testo dovolj pregneteno… Testo je dovolj pregneteno ko postane prožno. Hlebček testa prerežete in pogledate notranjost. Če ni sledi moke in margarine, ste dobro opravili postopek gnetenja...
 Vzhajano testo stresemo na delovno površino in oblikujemo "štruco". Testo položimo v namaščen pekač ter ga z rahlimi pritiski enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Pekač zavijemo v ALU folijo (trije zavoji).
Ni pa potrebno uporabiti ALU folije, če imate pekač s pokrovom. Receptura je sestavljena za klasični pekač, ki se uporablja za peko potice... dimenzije 30*12 cm.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 45 minut.

Pečen tosat kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.






Namig… Rezine domačega toasta se odlično ujamejo z okusi sira, rdeče grenivke in svežih zelišč (rdeča bazilika in melisa).

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo